sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Missä on natsiaatteen kunnian päivistä kertovat kuvaukset?

Kansallisosialismi merkitsee nykyihmisille sitä kaikkea mitä tapahtui sodan lopussa. Ihmiset joutuivat pelastamaan nahkansa mitä ihmeellisimmällä tavoilla. Berliinissä SS-mies saattoi muuttua epätoivoiseksi. Sopiva ihminen tähtäimeen. Laukaus päähän ja vaatteet vaihtoon. Siviilivaatteet oli helpoin hankkia tappamalla joku. On väitetty, että myös saksalaisetkin olisivat syöneet ihmislihaa. Näin tehtiin Leningradissa piirityksen aikoihin.

Länsiliittouma vapautti keskitysleirejä. Osa keskitysleireistä oli työleirejä. Niissä oli työvoimaksi vapaehtoisesti Saksaan tulleitakin. Niistä otetut kuvat ja filmipätkät ovat olleet ihmisille jonkinlaisena opetusmateriaalina. Monesti kuvista rajattiin tärkeää tietoa pois. Eräässä kuvassa oli alunperin selkeästi näkyvillä se, että kaikki parakit olivat liittoutuneiden ilmapommituksilla tuhoutunut. Ihmisruumiit oli vedetty raunioista ulos. Propagandavideolla britit julistavat, että natsit saavat haudata tekojensa hedelmät. Varmaankin sotateollisuus oli oleellinen kohde, jos haluttiin tuhota Saksan selkäranka. En moiti sitä. Se, että syy uhreista laitettiin saksalaisten piikiin on silkkaa propagandaa.

Joka tapauksessa itseäni ihmetyttää missä on ne filmit, joissa kuvataan kansallissosialistisen Saksan kunnian päiviä? Kansa saa tarkoitusta elämälleen. Talous kohisee kuntoon. Tavalliselle kansalaiselle pyrittiin rakentamaan kansanauto Volkswagen. Oli matkailua. Rivisaksalaisellekin tarjottiin mahdollisuuksia vierailla Norjan vuonoissa ja Välimerellä. Me olemme tottuneet tällaiseen. Siihen aikaan se oli uutta. Hitlerin nuorisojärjestöt veivät nuoria reippailemaan vuorille ja metsiin.

Naisille tarjottiin korkeinta mahdollista roolia - tulla äideiksi.

Mielestäni olisi syytä zoomata kamera Saksan vuosien 1944-45 raunioilta pois ja siirrettavä tähtäin niihin, jotka ilkkuvat natseille. Kaikenlaiset Pride-kulkueet nostavat itseään jonkinlaisiksi eettisiksi toimijoiksi. Kaikenlaisia pedofiilejä, homoraiskareita ynnä muuta mahtuu tuohon koko maailman eettisten poliisien armeijaan. He ovat siis itsensä nostaneet jalustalle ja painostaneet muut hyväksymään sellaisen lähtökohdan.

Natsiaate oli siis paha. Vain vaivoin joku uskaltaa sanoa, että joukossa olisi ollut edes yksi hyvä omena. Holywood elukuvien hyvän omenat oli jotain rikollisia, jotka rahastivat juutalaisilla. Elokuvaversiossa ne kuvataan ns. hyviksi natseiksi. Ikään kuin ihmisyyden aate olisi ohjannut heitä.

On aika jättää juutalaiset kansallisosialismin kannalta sivuosaan. He olivat vastavoima niin kommunistien kuin kapitalistienkin puolella. Mutta kun kansallissosialismi pyrki nostamaan ahdinkoon joutuneen kansakunnan. Nuo juutalaispiirit olivat selkeästi tätä projektia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti