keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Hitlerin pöytäpuheista

 


Adolf Hitlerin ajattelun ymmärtämiseksi meillä on käytettävissä luonnollisesti hänen pääteoksensa Taisteluni. 
Monet tutkijat pitävät Hitlerin ylöskirjattuja pöytäpuheita parempana lähteenä Hitlerin ajattelun ymmärtämiseksi.

Seuraava esimerkki kuvaa minkälaista pohdintaa Hitler harrasti kypsällä iällä:



ADOLF HITLERIN PÖYTÄPUHEITA VUOSILTA 1941-1942




5.7.1941 lauantai
(arjalaisista ja venäläisistä)

Mitä tarvitsemme? Me tarvitsemme kollektiivisen maailmankuvan miten haluamme elää ja idean meidän elämäntavastamme yleensä.
Meidän tehtävä selkeä ero fasistisen kansanliikkeen ja venäläisen kansanliikkeen välillä. Fasistinen liike on spontaania paluuta muinaisen Rooman traditiohin. Venäläinen liike puolestaan on pohjimmiltaan pyrkimystä kohti anarkiaa.
Vaistonsavaraisesti venäläinen ei halua kehittyneitä yhteiskuntamuotoja. Jotkut ihmiset voivat elää sillä tavalla, että perheiden kokoelma ei tee yhtenäistä kokonaisuutta. Vaikka Venäjä onkin kyhänyt kokoon yksikön, joka länsimaisessa mielessä täyttää valtion tunnusmerkit, niin se ei ole luontainen sille.
Onkin totta tietyssä mielessä, että jokainen ihmisen kulttuurinen tuotos, jokainen kauneutta sisältävä asia voi syntyä vain ponnistelun avulla, jota kutsumme kasvatukseksi.
Arjalaiset ihmiset ovat erityisen aktiivisia. Krümelin kaltainen mies voi työskennellä aamusta iltaan. Toinen puolestaan kykenee ajattelemaan koko ajan. Italialainen puuolestaan on ahkera kuin muurahainen. Venäläisen silmissä kulttuuria kannattelee pelkästään vodka. Hänen ihannetilansa on tehdä vain kaikkein välttämättömin. Meidän käsityksemme työstä (ja enemmästä työstä) on hänelle jonkinlainen kirous.
Venäjällä tuskin mitään on mahdollista ilman ortodoksipapin apua. Vain pappi on kyennyt selittämään venäläiselle työn välttämättömyyttä, lupaamalla enemmän onnea tulevassa elämässä.
Venäläinen ei koskaan pysty saamaan järkeään toimimaan ilman ulkopuolista pakkoa, sillä hän ei kykene organisoimaan itseään. Jos venäläisellä onkin jonkinlainen organisaatio annettu, on siitä kiittäminen arjalaista verta. Juuri tuo pisara arjalaista verta on saanut venäläiset luomaan jotakin ja luomaan organisoidun valtion.Tästä seuraa, että mitä kovempi maan hallinto on, sitä paremmin maa pysyy tasapainossa ja oikeusjärjestys säilyy. Hevonen, jota ei jatkuvasti hallita ja käsketä alkaa vikuroimaan ja unohtaa silmän räpäyksessä kaikki sille opetetut asiat. Samoin on laita venäläisen, joka kuin vaistonvaraisesti ohjautuu kohti luonnon tilaa. Ihmiset lainaavat amerikkalaisten kertomuksia rancheilta paenneista hevosista, jotka ovat muodostaneet villihevoslaumojaan. Niin helppoa on eläimen palata alkutilaansa! Venäläiselle paluu luonnontilaan merkitsee paluuta primitiisiin elämän muotoihin. Perhe on olemassa, nainen katsoo lastensa perään kaikkine äidintunteineen. Mutta venäläinen ei halua enempää. Hänen reaktionsa omaa vapauttaan rajoittavaa organisoitua valtiota vastaan on brutaali ja alkeellinen, kuten naisen reaktiot yleensä. Kun valtio hajoaa, alkaa venäläinen valituksensa. Tämä halu palata luonnon tilaan on tullut esiin kaikissa venäläisten vallankumouksissa. Venäläisille tyypillinen vallankumouksen muoto on nihilismi.
Luulen, että öljyä on vielä monissa paikoissa. Kivihiilen suhteen kulutamme luonnonvarojamme ja samalla teemme reikiä maakerrokseen. Öljyn suhteen saattaa olla, että kokonaisia öljyjärviä täyttyy meille tuntemattomista lähteistä.
Ei ole epäilystäkään siitä, että ihminen on kaikkein vaarallisin mikrobi maan päällä. Hän kaivaa maata jalkojensa alta ja haaskaa tuotteita, jotka saattavat olla korvaamattomia toisissa paikoissa. Mikäli tähän ongelmaan paneutuu tarkemmin, saattaa havaita syyn mistä maailmaan ajoittain tulevat katastrofit johtuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti