keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Adolf Hitlerin huomiot kaupunkien slummiutumisesta

Ihmiset puhuvat sitä, ettei Hitlerin kirjoituksiin pidä tutustua. Moni haluaa esittää mukaälykästä ja siksi pysyy kaukana blogimme ajattelijasta. On kuulemma niin sekavaa luettavaa ja vastaavaa. Pahimmilaan monet ajattelevat, että nykyään tiede on niin kehittynyttä, ettei itseoppinut Hitler kykene tarjoamaan mitään.

Kun lukee Hitlerin ajatuksia, havaitsee jo varsin pian sen, että kyseessä on omaperäinen ajattelija. Ei tarvitse kuin lukea Hitlerin kuvauksia siitä, kuinka kaupunkiin töihin muuttava maaseudun mies menettää elämän hallintansa. Ensin hänet irtisanotaan. Kun tätä tapahtuu muutaman kerran ja hän ajautuu pätkätöihin, hänen ajatelunsa alkaa muuttua. Hän ei oikeastaan enää välitäkään turvallisesta perustyöstä. Heti kun tuollaiseen slummin tilaan ajautunut perhe saa hieman rahaa, ne tuhlataan heti. Loppukuu lainaillaan rahaa kaupasta, mitä saa. Jopa nälkään alistutaan passiivisesti. Kun sitten saadaan rahaa, nälän jälkeen halutaan ahmia tienatut rahat taas varsin nopeasti

Kun ajatellaan keskitysleirejä, niin niissä oli tarkoitus parantaa ihmisiä, jotka olivat menettäneet suunnan elämältään. "Työ vapauttaa"- oli kuuluisa slogan. Hitlerillä oli siis hyvä tahto näitä pohjan läpi pudonneita kohtaan. Jopa joitakin nuoria homoja onnistuttiin parantamaan keskitysleireillä. Vain lähinnä SS-joukoissa homoiluun suhtauduttiin kielteisesti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti